Het meisje met de twee hartjes

Het meisje met de twee hartjesEen wonderlijke zoektocht naar een onbekend gemis.

 

Op een dag schreeuwt het meisje met de twee hartjes zomaar uit het niets: ‘Waar is Wendy?’ Ze schrikt van haar eigen woorden. Waarom zegt ze dat? Ze kent helemaal geen Wendy.


Als papa tranen uit haar linkeroog ziet druppelen, trekken ze er samen op uit om Wendy te zoeken. Onderweg komt ze grappige en wonderlijke mensen tegen, zoals de man met de laatjes en het meisje met de vlinders. Ze willen haar allemaal graag helpen.

Maar hoe kan je iemand vinden als je alleen haar naam kent?

Alleengeboren tweelingen

 

Wist je dat één op de tien zwangerschappen start met een twee- of meerling? Ongelofelijk veel hè? In de eerste drie maanden gaat het, veelal ongemerkt, mis met een of meerdere embryo’s. Het is een fenomeen dat al langer bekend is en steeds meer aandacht krijgt. Hoe pril het leventje in de baarmoeder ook is, het verlies van de tweelinghelft blijkt te worden opgeslagen in de cellen van het overlevende kindje. Onbewust heeft het verlies effect op emoties, gedrag, relaties en gezondheid. Veel alleengeboren tweelingen blijken niet wetend op zoek te zijn naar hun tweelingbroertje of zusje.

Dit is mijn verhaal van zoeken en vinden.


Ik hoop dat ik met dit verhaal


  • kinderen en ouders met elkaar in gesprek kan brengen 
  • een zaadje kan planten in het onderbewustzijn van kinderen
  • meer bekendheid kan geven aan het thema 'alleengeboren tweeling'.-Saskya Wiegel-

Lezing 


Nieuwsgierig naar het ontstaansverhaal achter dit boek? In de lezing neem ik je mee op mijn ontdekkingstocht. Ik vertel je welke opmerking iemand maakte en wat dat allemaal in gang heeft gezet. 


Wil je meer informatie of heb je een vraag?

Mail gerust.Expeditie Opvoeden


Helpt je slimme opvoedspieren trainen.

Loopt dat even relaxt rond! Kvk nummer 27365875


BTW-ID NL002047274B48


Algemene voorwaarden


Privacy