Het meisje met de twee hartjes
Het meisje met de twee hartjes

Het meisje met de twee hartjesEen wonderlijke zoektocht naar een onbekend gemis

 

Op een dag schreeuwt het meisje met de twee hartjes zomaar uit het niets: ‘Waar is Wendy?’ Ze schrikt van haar eigen woorden. Waarom zegt ze dat? Ze kent helemaal geen Wendy.


Als papa tranen uit haar linkeroog ziet druppelen, trekken ze er samen op uit om Wendy te zoeken. Onderweg komt ze grappige en wonderlijke mensen tegen, zoals de man met de laatjes en het meisje met de vlinders. Ze willen haar allemaal graag helpen.

Maar hoe kan je iemand vinden als je alleen haar naam kent?Een samenleesverhaal met een boodschap voor groot en klein.

De achtergrond van het verhaal

 

Wist je dat één op de tien zwangerschappen start met een twee- of meerling? Ongelofelijk veel hè? In de eerste drie maanden gaat het, veelal ongemerkt, mis met een of meerdere embryo’s. Het is een fenomeen dat al langer bekend is. Het krijgt steeds meer aandacht omdat er in een vroeg stadium van de zwangerschap echo's worden gemaakt waarop het zichtbaar is. Hoe pril het leventje in de baarmoeder ook is, het verlies van de tweelinghelft blijkt te worden opgeslagen in de cellen van het overlevende kindje. Waar vroeger gezwegen werd, wordt het nu aan de aanstaande ouders verteld. Onbewust lijkt het verlies effect te hebben op emoties, gedrag, relaties en gezondheid.Veel alleengeboren tweelingen blijken niet wetend op zoek te zijn naar hun tweelingbroertje of zusje. Dit is mijn verhaal van zoeken en vinden.    Ik hoop dat ik met dit verhaal


  • kinderen en ouders met elkaar in gesprek kan brengen 
  • een zaadje kan planten in het onderbewustzijn van kinderen
  • meer bekendheid kan geven aan het thema 'alleengeboren tweeling'.
Barbara van de Berg illustrator


Prachtige illustraties


Samen met illustrator Barbara van den Berg maakte ik Het meisje met de twee hartjes.

Toen ik Barbara ontmoette en haar mijn verhaal vertelde hadden we gelijk een klik. Zij heeft het verhaal heel goed aangevoeld en een magische sfeer neergezet.


Wat was het fijn om haar in september het uiteindelijke resultaat van het boek te kunnen overhandigen tijdens een lunch. 

Je vindt het boek ook bij:Lezing


Nieuwsgierig naar het ontstaansverhaal achter dit boek?


Het begon allemaal met een opmerking die iemand maakte. Mijn hele lijf reageerde er op. Ik schrok er flink van. Ik wist niet dat zoiets kon. Haha. Wat een impact!


In de lezing vertel ik je hoe ik er achter kwam een alleengeboren tweeling te zijn. Een bijzonder en ook grappig verhaal. Ik vertel wat dit besef met mij deed en nog steeds doet. Hoe allerlei puzzelstukjes op zijn plaats zijn gevallen maar ook over alle vragen die het bij mij blijft oproepen. 


Het is bijzonder dat we steeds meer te weten komen over de invloed van ervaringen in de baarmoeder. Ervaringen die opgeslagen liggen in ons onbewuste brein en effect hebben op hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen. Steeds meer ouders weten door echo's of ze zwanger zijn geweest van een tweeling. Hoe ga je daar mee om in de opvoeding van je kind? Er zijn nog zo veel vragen.


Wil je meer informatie of heb je een vraag?

Leuk als je mij mailt.