Boek Het meisje met de twee hartjes

Het meisje met de twee hartjesEen wonderlijke zoektocht naar een onbekend gemis

 

Op een dag schreeuwt het meisje met de twee hartjes zomaar uit het niets: ‘Waar is Wendy?’ Ze schrikt van haar eigen woorden. Waarom zegt ze dat? Ze kent helemaal geen Wendy.


Als papa tranen uit haar linkeroog ziet druppelen, trekken ze er samen op uit om Wendy te zoeken. Onderweg komt ze grappige en wonderlijke mensen tegen, zoals de man met de laatjes en het meisje met de vlinders. Ze willen haar allemaal graag helpen.

Maar hoe kan je iemand vinden als je alleen een voornaam kent?Een intuitief geschreven verhaal over een zoektocht met een boodschap voor groot en klein.

Het meisje met de twee hartjes
Het meisje met de twee hartjes
Het meisje met de twee hartjes

De achtergrond van het verhaal

 

Wist je dat een op de tien zwangerschappen start met een twee- of meerling? Ongelofelijk veel hè? In de eerste drie maanden gaat het, veelal ongemerkt, mis met een of meerdere embryo’s. Het is een fenomeen dat al langer bekend is. Het krijgt steeds meer aandacht omdat er in een vroeg stadium van de zwangerschap echo's worden gemaakt waarop het zichtbaar is.


Hoe pril het leventje in de baarmoeder ook is, het verlies van de tweelinghelft blijkt te worden opgeslagen in de cellen van het overlevende kindje. Waar vroeger gezwegen werd, wordt het nu aan de aanstaande ouders verteld. Onbewust lijkt het verlies effect te hebben op emoties, gedrag, relaties en gezondheid.Veel alleengeboren tweelingen blijken niet wetend op zoek te zijn naar hun tweelingbroertje of zusje. Dit is mijn verhaal van zoeken en vinden.    Ik hoop dat ik met dit verhaal


  • gesprekken op gang kan brengen  
  • een zaadje kan planten in het onderbewustzijn van kinderen
  • meer bekendheid kan geven aan het thema 'alleengeboren tweeling'.
Barbara van de Berg illustrator Boek Het meisje met de twee hartjes


Prachtige illustraties


Samen met illustrator Barbara van den Berg maakte ik Het meisje met de twee hartjes.

Toen ik Barbara ontmoette en haar mijn verhaal vertelde hadden we gelijk een klik. Zij heeft het verhaal heel goed aangevoeld en een magische sfeer neergezet.