Expeditie Methode

De

Expeditie Methode

voor verandering en groei


Helpt je op avontuurlijke wijze:


  • situaties veranderen
  • doelen behalen 
  • persoonlijk groeien


Veranderwens


Heb je een verlangen om iets in jouw leven of in je manier van opvoeden anders te doen maar komt het er niet van? Wacht niet langer, neem vandaag initiatief en stuur mij een mailtje. Je bent zeer welkom. Het is lastig om in je eentje uit vaste patronen te stappen en uit de waan van de dag te komen. Wil je iets veranderen in het opvoeden of begeleiden van kinderen? Wil je iets op een andere manier aanvliegen in jouw zakelijke of privéleven? We gaan het onder de loep nemen, uitpluizen en bekijken wat er voor jou toe doet. Ik geloof niet in de scheiding tussen een zakelijk en een privéleven. Je brengt overal jezelf mee, alle levensgebieden spelen daarin hun rol en hebben effect op de kinderen.

Avontuurlijke expeditie


Expeditie Opvoeden ziet veranderprocessen, doelen behalen en persoonlijke groei als, je raadt het al, een avontuurlijke expeditie. We gaan op pad op jouw berg van verandering. Je loopt er veel heen en weer. Op die manier bouw je conditie en vertrouwen op en train je jouw moed. Je brengt als het ware de juiste materialen naar de juiste plek zodat je stapje voor stapje steeds hoger komt en jouw doel behaalt, jouw top! 


Een expeditieplan en zeven ontmoetingen


Ik ondersteun je bij het maken van een persoonlijk expeditieplan. Dit is het plan waarin je in tekst en beeld vorm geeft aan de verandering die je wenst. Vervolgens ga je op pad en loop ik met je mee. We plannen gedurende zes maanden zeven ontmoetingen in. Als ervaren expeditiebegeleider inspireer ik je via diverse werkvormen en krijg je mijn support. We genieten samen van het veranderende uitzicht. coaching voor ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers

Je begint met een besluitIn het basiskamp richten we nadat jij een besluit hebt genomen dat je iets op een andere manier wilt doen, een prettige basis in. Dit is heel belangrijk en wordt nogal eens over het hoofd gezien. Het helpt je brein om in de exploratiemodus te komen.


Je maakt een expeditieplan in tekst en/of beeld, afhankelijk van jouw voorkeur. Daarna ga je op pad en krijg je mijn support. 


Waarom heen en weer lopen op de berg?


Groei is geen strakke makkelijke opgaande lijn. Heen en weer lopen is noodzakelijk om je doel te bereiken. Je gaat op pad, komt uitdagingen tegen. Sommige tackel je gemakkelijk en anderen vragen meer van je. Verandering heeft tijd nodig. Gun dat jezelf.


Je oefent dus door heen en weer te lopen op jouw berg van verandering. Af en toe lekker ontspannen in het basiskamp hoort daar ook bij.Kamp Kramp


Soms loop je tijdens het veranderproces ongemerkt een andere kant op dan bedacht.  Geen nood, dat overkomt ons allemaal. Ik noem dat Kamp Kramp. Het is goed dat je weet dat dit kamp bestaat en dat je er niet voor terugschrikt.


Je zoekt de aansluiting met de bekende route of je besluit even helemaal terug te gaan naar het basiskamp en te genieten van wat je allemaal al hebt bereikt. Dat is helemaal oké.