Expeditie Methode

De

Expeditie Methode


Helpt je op avontuurlijke wijze:


  • situaties veranderen
  • doelen behalen 
  • persoonlijk groeienExpeditie Opvoeden ziet veranderprocessen, doelen behalen en persoonlijke groei als, je raadt het al, een avontuurlijke expeditie. Het is noodzakelijk om veel heen en weer te lopen op jouw berg van verandering. Op die manier bouw je conditie en vertrouwen op en train je jouw moed. Je brengt als het ware de juiste materialen naar de juiste plek zodat je stapje voor stapje steeds hoger komt en jouw doel behaalt, jouw top! Veranderwens


Heb je een verlangen om iets in jouw leven anders te doen maar komt het er niet van? Wacht niet langer, neem vandaag initiatief en stuur mij een mailtje. Je bent zeer welkom. Het is latig om in je eentje uit vaste patronen te stappen en uit de waan van de dag te komen. Wil je iets veranderen in het opvoeden of begeleiden van kinderen? Wil je iets op een andere manier aanvliegen in jouw zakelijke of privéleven? We gaan het onder de loep nemen, uitpluizen en bekijken wat er voor jou toe doet. Ik geloof niet in de scheiding tussen een zakelijk en een privéleven. Je brengt overal jezelf mee en alle levensgebieden spelen daarin hun rol.
1 expeditieplan en 7 ontmoetingen


Ik ondersteun je bij het maken van een persoonlijk 'expeditieplan'. Vervolgens ga je op pad en loop ik een stukje met je mee. We plannen gedurende zes maanden 7 ontmoetingen in. Als ervaren expeditiebegeleider inspireer ik je vol enthousiasme op jouw route en genieten we samen van het veranderende uitzicht. 


Je begint met een besluitIn het basiskamp richten we nadat jij een besluit hebt genomen dat je iets op een andere manier wilt doen, een prettige basis in. Dit is heel belangrijk en wordt nogal eens over het hoofd gezien. Het helpt je brein om in de exploratiemodus te komen.


Je maakt een dynamisch basecamp document in tekst en/of beeld, afhankelijk van jouw voorkeur. Daarna ga je op pad. Ik blijf in het basiskamp en houd contact met je.


Waarom heen en weer lopen op de berg?


Groei is geen strakke makkelijke opgaande lijn. Heen en weer lopen is noodzakelijk om je doel te bereiken. Je gaat op pad, komt uitdagingen tegen. Sommige tackel je gemakkelijk en anderen vragen meer van je. Verandering heeft tijd nodig. Je mag minder streng zijn voor jezelf.

Je oefent door heen en weer te lopen op jouw berg van verandering. Af entoe lekker ontspannen in het basiskamp hoort daar ook bij.Kamp Kramp


Soms loop je tijdens het veranderproces ongemerkt een andere kant op dan bedacht. Het kan even duren voor je dat door hebt. Geen nood, dat overkomt ons allemaal. Ik noem dat Kamp Kramp. Het is goed dat je weet dat dit kamp bestaat en dat je er niet voor terugschrikt.


Je zoekt de aansluiting met de bekende route of je besluit even helemaal terug te gaan naar het basiskamp en te genieten van wat je allemaal al hebt bereikt. Dat is helemaal oké.