Opvoedspieren

Opvoedspieren©


Of je nu vader, moeder, opa, oma, leerkracht, pedagogisch medewerker of gastouder bent…Heb jij de zorg voor kinderen dan is er altijd sprake van opvoeden. We doen dat veelal onbewust en soms bewust. Ik vergelijk opvoeden met een expeditie. Je bent met kinderen onderweg. Je hebt waarschijnlijk wel enigszins een idee welke kant je op wilt en gaat op pad. De route blijkt bergen en dalen te hebben. Dat is normaal. Zo ziet met elkaar leven er uit. Alles is nieuw. Deze route heb je nog niet eerder gelopen. Heb je wel ervaring? Ook dan zal je merken dat de route die je dacht dat goed was om te nemen voor ieder kind anders blijkt te zijn.


Al gaandeweg train je tijdens Expeditie Opvoeden jouw opvoedspieren©. Net zoals regelmatig fietsen je beenspieren sterker maakt. Al doende wordt je dus sterker.


Vreemd genoeg trainen we als het om opvoeden gaat ook vaak de verkeerde spieren. Hierdoor krijgen we het juist zwaarder i.p.v. lichter tijdens Expeditie Opvoeden. We doen dat met de beste bedoelingen voor het kind. Gek toch?  We zijn daar heel hardnekkig in. Zo erg zelfs dat we soms een kind kwijtraken tijdens de tocht. Ik bedoel hiermee dat we het echte contact met het kind verliezen met alle gevolgen van dien. Het kan zijn dat er hulptroepen nodig zijn om een reddingsactie te starten.


Ga jij voor de korte termijnoplossing of wil je investeren in de toekomst? Iets duurzaams neerzetten in het contact tussen jou en het kind? Met getrainde opvoedspieren© loop je veel gemakkelijker.

Hopla! Gooi je armen in de lucht. Zeg:'Ja, ik wil mijn Opvoedspieren© trainen en vraag een
aan voor een lezing waarin we je bewust maken van de 8 basisspieren die je helpen om relaxter rond te lopen in de wereld

van het opvoeden.

   

Je als kind, als mens gehoord en gezien

voelen is verschrikkelijk belangrijk. Het is een voorwaarde voor een positieve ontwikkeling.


Toch vergeten we het in het leven van alledag.


Omdat je haast hebt. Omdat je moe bent. Omdat je geen geduld meer hebt.

 

Mijn doel is jouw opmerkzaamheid te vergoten, om je bewust te maken van wat je met al je goede bedoelingen doet.


Waag de sprong!


Train positieve opvoedspieren©!Kvk nummer 27365875


Algemene voorwaarden


PrivacyExpeditie Opvoeden


Helpt opvoeden en begeleiden van kinderen makkelijker maken door het versimpelen van situaties en het versterken van communicatie.