Opvoedspieren


'Nee, je mag geen sap maken!'

 

Hij is bijna drie jaar oud en komt met zijn moeder de supermarkt in. Hij rent razendsnel naar de prachtige machine, grijpt een leeg flesje, zet het kraantje open. Er stroomt wat versgeperst sinaasappelsap in het flesje. Zij komt er boos achteraan gerend. Roepend dat er geen sinaasappelsap gekocht gaat worden. Ze grijpt het flesje uit zijn handen en zet het naast het apparaat. Hij zet het op een krijsen, pakt weer het flesje. Ze pakt hem op en zet hem in het karretje. Ze wil dat hij ophoudt. Dat doet hij niet. Koortsachtig zoekt ze oplossingen. Ze heeft een idee. Hij mag een leeg flesje pakken en dat hebben. Echter, in zijn peuterbrein staat het flesje voor ‘sinaasappelsap maken bij de machine.’ Dat gaan ze NIET doen hoor ik moeder nadrukkelijk zeggen. Hij begint nog harder te krijsen.  Geirriteerde blikken om haar heen probeert ze te negeren. Ze zegt hem nogmaals dat hij op moet houden met gillen.We gaan voorbij aan emoties


Als we in dit soort lastige situaties met kinderen terechtkomen gaan we vaak voorbij aan hun emoties. Onbewust doen we precies het tegenovergestelde van wat we willen bereiken. Dat gaat volautomatisch en maakt de situatie moeilijker. Best vreemd hè?


Er zijn acht slimme basisspieren die de meeste mensen niet gebruiken en dat is echt zonde. Je hoort erover in de Work-out Slimme Opvoedspieren.  Hopla, heel Nederland aan de slimme Opvoedspieren©!


Of je nu vader, moeder, opa, oma, leerkracht, pedagogisch medewerker of gastouder bent…Heb jij de zorg voor kinderen dan is er altijd sprake van opvoeden. We doen dat grotendeels onbewust. Ik vergelijk opvoeden met een expeditie. Je bent met kinderen onderweg. Je hebt waarschijnlijk wel enigszins een idee welke kant je op wilt en gaat op pad. De route blijkt bergen en dalen te hebben. Dat is normaal. Zo ziet met elkaar leven er uit. Alles is nieuw. Deze route heb je nog niet eerder gelopen. Heb je wel ervaring? Ook dan zal je merken dat de route die je dacht dat goed was om te nemen voor ieder kind anders blijkt te zijn.


Al gaandeweg train je jouw opvoedspieren. Net zoals regelmatig fietsen je beenspieren sterker maakt. Al doende wordt je dus sterker. Vreemdgenoeg trainen we als het om opvoeden gaat ook vaak de 'niet zo slimme' spieren. Hierdoor krijgen we het juist zwaarder i.p.v. lichter. We doen dat met de beste bedoelingen. Gek toch?  We zijn daar heel hardnekkig in. 


Ga jij voor de korte termijnoplossing of wil je investeren in lekker soepele, sterke en slimme spieren? Bouwen aan een positief contact tussen jou en kinderen? Met getrainde opvoedspieren loop je gemakkelijker rond. Wie wil dat nu niet?


Gooi je armen in de lucht!Zeg:'Ja, ik wil dat mijn medewerkers de Slimme Opvoedspieren© leren kennen en vraag een offerte aan voor een lezing. We gaan tijdens de work-out aan de slag met de volgende onderwerpen:


  • Werking brein en de basis voor positief contact
  • 8 Slimme Opvoedspieren©
  • Welke spieren vragen om training?
  • Wat is er nodig om de spieren te trainen?Als jij je bewust bent van de slimme spieren en deze gaat trainen loop je relaxter rond. Het effect op kinderen en daarmee ook op jou is groots!

Je als kind, als mens gehoord en gezien voelen is verschrikkelijk belangrijk. Het is een voorwaarde voor een positieve ontwikkeling.


Toch vergeten we het in het leven van alledag


  • Omdat je haast hebt
  • Omdat je moe bent
  • Omdat je geen geduld meer hebt

 

Mijn doel is jouw opmerkzaamheid te vergoten.

Je bewust te maken van wat je met al je goede bedoelingen doet.


Waag de sprong!


Train jouw slimme opvoedspieren©!