Over ons

Over ons

Ik ben Saskya Wiegel, eigenaar van Expeditie Opvoeden. Ik ben trainer en auteur. Mijn nieuwste project is het Slimme Opvoedspieren© programma. Mijn grote wens is heel opvoedend Nederland bewust te maken van de slimme opvoedspieren.


Theorie vertaal ik zo praktisch mogelijk zodat je er direct mee aan de slag kunt.


  • Ik maak het simpel
  • Ik zie altijd jouw goede bedoelingen
  • Ik maak het overzichtelijkHet opvoeden van kinderen houdt ons letterlijk en figuurlijk in beweging. Veel gaat vanzelf en gemakkelijk. Soms is het lastiger.


Ik help je graag met andere ogen naar lastigere situaties kijken en geef je tips waar je op kunt letten in jouw communicatie met kinderen zodat de relatie tussen jou en het kind verbetert, kinderen beter naar je luisteren en er meer rust en ontspanning ontstaat.


Ik ben de auteur van de Survivalgids voor de tussenschoolse opvang en ook de bedenker en auteur van de Praktisch Pedagogische Tips voor de Tussen Schoolse Opvang (TSO) die tijdens de schoolweken iedere 2 weken verschijnen.


Ter ondersteuning en waardering voor overblijfmedewerkers op de basisscholen heb ik de Nationale Overblijfdag bedacht. Samen met de mensen achter het online Overblijf-Magazine geven we hier vorm aan.

Saskya weet mensen te raken en tot zelfreflectie aan te zetten. Haar insteek heeft een humoristisch tintje en is altijd respectvol. Uitgaan van de realiteit van vandaag en denken in mogelijkheden passen bij haar.


Karin Fluitsma

Mijn jarenlange ervaring in training, onderwijs, kinderopvang en jeugdhulpverlening komen mooi samen in Expeditie Opvoeden, iedere dag een avontuur!


Bij Expeditie Opvoeden werken we met een team van zelfstandig ondernemers.

Ieder met een eigen expertise. Zo vullen we elkaar mooi aan.


Simone Kokshoorn

is offerte specialist en eigenaar van OCT&ZO. Voor Expeditie opvoeden verzorgt zij het salestraject. Ze maakt de offertes en belt of mailt deze na. Bij een akkoord van de klant stelt zij de overeenkomst van opdracht vast.


Marianne de Bruin

is eigenaar van TanoukiZD. Ze is een administratieve duizendpoot. Zij maakt voor iedereen die een Expedite heeft gevolgd een digitaal bewijs van deelname.