Over mij

Over mij

Saskya Wiegel


Eigenaar Expeditie Opvoeden, avontuurlijk en creatief directeur, trainer, coach, auteur en spreker over het fenomeen alleengeboren tweeling.Mijn nieuwste project is de EmbryoShow.


Het begin van ons leven in de baarmoeder, de prenatale periode, heeft effect op ons leven na de geboorte. Er is nieuwe kennis beschikbaar. Ik deel graag wat ik ontdek en hoop daarmee het bestaande beeld van zwangerschap iets op te rekken.


Kan het zijn dat lastigere situaties in de opvoeding hun oorsprong vinden in het prenatale bestaan? Begint opvoeden al voor de geboorte? Afvragers die mij als alleengeboren tweeling bezig houden en waarvan ik je graag op onverwachte manieren en op diverse plaatsen van informatie wil gaan voorzien.


Avontuur


Ik hou van onderweg zijn, van avonturen beleven, van ontdekken en de wind door mijn haren. Ik hou van spanning en ook van heerlijk ontspannen. 


Ik voel mij expeditieleider van mijn leven. De avontuurlijke inslag was er al in mijn jeugd en komt terug in de naam van mijn website, de manier waarop ik projecten aanvlieg en de creatieve wijze waarop ik de ideeën vormgeef die onderweg ontstaan. Humor, Rotterdamse directheid en de Rotterdamse tongval hoor je er soms in terug. Opgerolde mouwen en oplossingsgericht denken horen bij mij.


Van jongs af aan heb ik een voorkeur om wat ik avonturenpaadjes noem te kiezen. Gebaande paden loop ik het liefst in tegengestelde richting omdat juist daar vaak mooie dingen ontstaan.


Taalschakelaar


De snelle taalschakelaar in mijn brein produceert rijmwoorden, slogans en woordgrappen. Die schakelaar en mijn associatievermogen zijn moeilijk uit te zetten. Ik laat ze daarom maar aan.


Expedities en meer


Ik ontwerp trainingen over opvoeden en begeleiden van kinderen en geef die de naam expeditie omdat er in de programma’s altijd ontdekkingen gedaan worden en andere richtingen gekozen kunnen worden dan de bekende. Ook creëerde ik de Work-out Slimme Opvoedspieren, de Expeditie Methode voor verandering en persoonlijke groei, de Embryo Expeditie en Embryo Show. Ik geniet van het versimpelen van zaken die we onbedoeld ingewikkeld maken en breng je met mijn enthousiasme graag op een ander gedachtenpad.  


Mijn jarenlange ervaring in training, onderwijs, kinderopvang en jeugdhulpverlening

komen mooi samen in Expeditie Opvoeden,

iedere dag een avontuur!