Embryo Show

De Embryo ShowWanneer zijn we eigenlijk mens?

Vanaf welk moment kunnen we emoties ervaren?De Embryo Show is een prikkelende lezing van een uur waarin ik je meeneem naar mijn moment van ontdekking een alleengeboren tweeling te zijn, de fysieke en psychische effecten die het op mijn gezondheid en welzijn had en soms nog heeft. Ook vertel ik hoe het kan dat een ervaring van een stervend broertje of zusje in de embryonale levensfase imprints maakt in het overlevende kindje. Ik ontdekte interessante informatie. 
Er is steeds meer aandacht voor de eerste duizend dagen van ons leven. Hierbij wordt gerekend  van de conceptie tot en met het tweede jaar. Het zijn deze duizend dagen waarvan inmiddels bekend is dat er een blauwdruk ontstaat die effect heeft op onze gezondheid, psychisch welbevinden en gedrag. Is dat niet fascinerend?
Dit zijn de ingredi├źnten van De Embryo Show:


Flitscolleges

Een filosofische column

Verwondering

Inspiratie

Mijn verhaal als alleengeboren tweeling

Muziek

AfvragersIn De Embryo Show rek ik het beeld dat we van zwangerschap hebben een beetje op.


Het programma kan een bijdrage zijn op studiedagen van professionals in de geboortezorg, echoscopisten, kinderopvang, (kinder) fysiotherapie en is ook geschikt voor aanstaande ouders, alleengeboren tweelingen en verder iedereen die ge├»nteresseerd is in dit onderwerp. Reacties bezoekers

Ik vond het ontzettend interessant. Het heeft mij enorm aan het denken gezet.

Mooi persoonlijk verhaal met diverse invalshoeken.


Mooi en indrukwekkend. Ik moet het even laten bezinken

Wat een indrukwekkend verhaal. Veel geleerd. De muziek raakte mij. Dit verhaal mag door een groot publiek gezien en gehoord worden.